Tatuajele – arta sau moft?

Din zecile de persoane pe care le vedem trecand pe strada in fiecare zi este imposibil ca una dintre ele sa nu aiba un tatuaj, fie el cat de mic, fie ca acesta este la vedere sau nu. Ca multi altii, si eu m-am intrebat daca cei care si-au facut tatuaje inainte de a se apuca s-au gandit cum vor arata pe viitor, la o varsta destul de inaintata, cu aceasta arta desenata pe corp. Eu, mereu m-am gandit la acest aspect si de aceea nu am reusit sa merg pana la capat cu aceasta idee. Trebuie sa recunoastem ca in unele cazuri tatuatul a devenit o adevarata arta. Exista tatuaje micute ce intruchipeaza zodii, stelute, nume, persoanaje din desene animate, si lista poate continua; si exista si tatuaje de dimensiuni impresionabile, tatuaje efectuate de persoane cu un adevarat talent, care si-au format o meserie in acest domeniu. Exista chiar si concursuri in acest domeniu unde se lupta artisti din lumea intreaga, creand modele care mai de care mai spectaculoase.

tatuaje eliminateIn momentul in care ne decidem sa ne facem un tatuaj este bine sa luam in calcul si faptul ca este posibil ca la un moment dat sa dorim sa ne debarasam de el. Din fericire acest luru este posibil. Exista saloane care ofera tratamente corporale in Bucuresti unde puteti apela cu incredere in cazul in care doriti eliminarea tatuajelor. Tratamentul la care veti fi supus in cazul unei astfel de interventii este unul cu laser. Se vor sterge vopselurilor prin absorbtia de catre vopsea a energiei laserului, care trece prin piele, resimtindu-se o caldura ce fragmenteaza particulele de pigment. Zona tratata cu laser se va umfla si se va inrosi, in timp culorile tatuajului atenuandu-se. Procedura va fi facuta de personal specializat, la inceput fiind necesara o consultatie in urma careia se va stabili procedura in care a fost efectuat tatuajul si ce fel de cerneala a fost folosita. In functie de cat de complex este tatuajul se va stabili si de cate sedinte va fi nevoie pentru eliminarea acestuia. Pentru un tatuaj de dimensiuni mai mari si cu diferite culori, procedura de stergere se poate efectua in decurs de cateva luni. Odata ce tatuajul va fi indepartat zona va trebui protejata. Locul va trebuie intens hidratat, iar expunerea la soare nu va fi posibila.

Desi exista posibilitatea de a elimina un tatuaj, inainte de a lua o astfel de decizie trebuie luat in considerare faptul ca atat efectuarea cat si eliminarea unui tatuaj poate fi un proces indelungat si dureros.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s